malzemeler:
- 16 yaprak güllaç ( sayı çok da önemli olmamakla beraber 20 yi geçerseniz bir avuç kağıt yiyormuş hissine kapılmanız olası)
- 2 litre yarım yağlı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağını geçkin ceviiizz ( fındıkk mı aslaa! her şeyin bir raconu var değil mi ama)
yapılışı:
2 litre sütü tencereye boşaltıyoruz. Şekerin tamamını sütün içine döküp karıştırırak eritiyoruz. Şeker taneleri sütün için hissedilmez olunca ocağa alıp sütü kaynatmaya başlıyoruz.
Sütü ısıtıp sonra el yakmayacak ısıya gelince güllacın yapımına başlayabiliriz.
:) direkt ılık sütü dökmeyin
unutmayın süt sıcak olursa güllaç yaprağı hamur olur erir gider
soğuk olursa da güllaç yaprakları sütü emmez ve ortaya bir tatlı çıkmaz pek tabi :))
Tepsiye bir güllaç yaprağı yerleştiriyoruz. ( bu arada güllaç yaprağının bir yüzü mat bir yüzü parlak olur daima parlak yüz yukarıda kalmalı) 1 kepçe süt gezdiriyoruz. elimizle hafif hareket ettirdikten sonra üstüne bir güllaç yaprağı daha ekliyoruz tekrar süt ekliyoruz ve bu şekilde 8 yaprak üst üste ekleniyor.
8. yapraktan sonra orta kata gelmiş bulunuyoruz. Ben Tupperware'in mini şefini dolduracak kadar cevizi çektim. İsterseniz bu şekilde isterseniz buzdolabı poşetinin içine doldurup sert bir şeyle hafif hafif vurarak cevizi ufalayabilirisiniz. 3/4 ünü bu orta katma serpiştiriyoruz.
Tekrar süt güllaç yaprağı, süt güllaç yaprağı şeklinde bi 8 kat daha çıkıyoruz.
En üstün süslemesini servise yakın yapmanızı tavsiye ederim ceviz karartabiliyor çünkü. folyolayıp doğru dolabaa :))
Dilim büyüklüğüne göre 15-20 kişiyi rahat rahat ağırlayacaktır.
Bu güzel ramazan hatırasını yazmadan ramazana veda etmek istemedim. Afiyet şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder