![]() |
Şaşkın mutfak ahalisi eğer sizde mutfak deneyiminize 20'li yaşlarınıza gelmenize rağmen yumurta kırarak başlamışsanız bu tarif tam size göre diyebilirim. kolay, pratik ve tüm fırın yemeklerinde olduğu kendine has bir ana yemek ağırlığı var diyebilirim :))
malzemeler:
- 250 gr kıyma
- 2-3 dilim çekilmiş ekmek içi
- avuç içi kadar maydanoz
- karabiber,tuz,kimyon
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 2 domates
- 3-4 diş sarımsak
- 2 kaşık domates salçası, pul biber ve kekik
Kıyma, ekmek içi ( kalan ekmeklerinizi önceden çekip buzlukta bekletti iseniz elinizin altında hazır bulunması işinizi kolaylaştırır)maydanoz ve baharatları yoğuruyoruz. istediğiniz şekli verebilirsiniz yani topik topik de olur büyük ince kurabiye dilimi gibi de :))
Sıra geldi patlıcanlara. meşhur pijama desenine bürünen patlıcanları tuzlu suda bekleterek acı suyunu çıkartıyoruz. Daha sonra birkaç damla yağda patlıcanları hafif bayıyoruz. çok karartmadan hafif pişmiş çiğe yakın patlıcanları alıyoruz.
Kabak ve domatesleri de halka şeklinde doğradıktan sonra tepsimize dizmeye başlıyoruz.
Kendi içinde belli bir sırayla yaparsanız servis için kolaylık sağlayacaktır. sarımsak ve biberleri aralara sokuşturduysanız epey yol katettik demektir.
170 derecede turbo ayarında 40 dk yakın pişiriyoruz. ( Kimse bana her fırının kendine has bir ayarı olduğunu söylememişti. ara sıra kontrol ederek bu ayarı siz de öğrenebilir ve tüm yemeklerinizin pişme süresinde, içiniz ferah bir şekilde mutfaktan ayrılabilirsiz.)
Son 5 dk içinde salçayı sulandırarak sos elde ediyoruz ve içine biraz pul biber ve kekik katıyoruz. tepsinin üzerine her tarafa gelebilecek şekilde döküyoruz. 5 dk da böyle piştikten sonra yemeğimiz hazıııır.
Bu benim ilk yemeğimdi fotoğrafı da o gün çekmiştim.ilk köftem olduğu çok belli değil mi :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder