- 2 su bardağı kuru fasulye
- Sucuk ( Ben 1/4 ünü kullandım daha çok veya daha az kullanılabilir)
- 1 adet orta boy soğan
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- kırmızı biber, tuz
- 2-3 tane yeşil biber
yapılışı:
Kuru fasulyeleri akşamdan ıslatıyoruz. Ertesi sabah ıslattığınız fasulyelerin şiştiğini ve hafif yumuşadığını görebilirsiniz. Daha sonra fasulyelerin üzerini geçecek kadar su koyarak haşlıyoruz. (düdüklüde yapmak daha kolay ama benim gibi düdüklü tencereyle yeni tanışmışsanız tencerenin daha kontrol edilebilir olması sebebiyle ilk zamanlar için tencereyi öneririm.) Süzüp kenara alalım.
Tencereye 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyduktan sonra bir iki saniye bekleyip soğanları atıp kavuralım. soğanlar hafif ölmeye başlayınca küçük parçalara ayrılan sucukları koyalım.
Bu haliyle 5 dk daha çevirdikten sonra salçayı ve kırmızı biberi ekleyelim. Ardından da fasulyeleri ekleyim.
Son olarak 3-4 bardak ılık suyu ekleyerek -ki sulu isterseniz daha çok su ekleyebilirsiniz- tencerenin kapağını kapatıyoruuzz. Yaklaşık 30 dk sonraa zor statüsüne sokulan kuru fasulyenin o kadar da zor olmadığını göreceksiniz :)).
Afiyet olsun. Şimdiden ellerinize sağlık...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder