- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- tuz
sosu için:
- nane
- yağ
yapılışı:
Buğdayları sabahtan ılık suda bekletmiş içine de yarım kaşık şeker atmışsanız bu çorbayı 5 dk kategorisine koyabiliriz.
Islattığımız buğdayın suyunu süzüp 2 litre suyla haşlıyoruz. Kaynamaya başladığında bir taraftan terbiyesini hazırlamaya başlıyoruz. Bir kabın içerisinde yoğurt, un, yumurta ve bir bardağa yakın suyu karıştırıyoruz. İçerisinde pütürler kalmadığından emin olun!
Buğdayın suyundan birazcık terbiyenin içine alıp karıştırın. Daha sonra hepsini yavaş yavaş buğdayın içerisine karıştırarak ilave edin.
Kızdırdığınız yağın içerisine bir tatlı kaşığı kadar nane atalım. Nane kokusu mutfağı ele geçirecek :)
İsterseniz sosu çorbaya karıştırın isterseniz üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder