malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağının 3/4 'ü kadar şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- eğer seviyorsanız bir tane damla sakızı
sosu için:
- 3 orta boy şeftali ( çok sert ya çok yumuşak olmamasına dikkat edin)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
yapılışı:
Şeftalileri rendeleyelim. Benim gibi üşenip karıştırıcıda çekerseniz pütürlü olur benden söylemesi :)
Pudra şekerini ilave edip, kısık ateşte şeftalinin suyunu bırakıp çekmesini bekleyelim.
Başka bir tencereye şekeri, unu ve sütü boşaltalım. Isındığında damla sakızını, olmaya yakında vanilyayı atalım. Bütün eve kokusunun yayıldığını göreceksiniz.
Muhallebiyi sıcak sıcak kaselere koyun ve biraz soğuduktan sonra şeftalileri üzerine dökün. İsterseniz tüm yüzeyi kaplayın isterseniz ortaya koyun artık orası size kalmış.
Afiyet şeker olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder