- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 4-5 büyük yaprak marul, maydanoz
- 1 tane domates
- 1 diş sarımsak
- 1 tane limon
- tuz, pul biber
- yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
yapılışı:
Bulguru, 1 bardak sıcak su ile ıslatıp 10 dk kadar bekliyoruz.Daha sonra salçayı ekliyoruz.
Ayrı bir kapta marul,maydanoz,sarımsak ve domatesleri küçük küçük doğruyoruz. Bulgurun olduğu kaba ekleyip limon suyu ve baharatları ilave ediyoruz. Arzu ederseniz nar ekşisi ilave edebilirsiniz. Tuppeware'in şekillendirici kaplardan birine koyup servis yapıyoruz. Yanına da turşu ve çay mmmm nefisss !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder