menü

  • Ana Sayfa
  • BABA YEMEKLER
  • ÇORBALAR
  • SALATALAR
  • TATLILAR
  • SÜTLÜ TATLILAR
  • HOŞAF VE KOMPOSTOLAR
  • KAHVALTILIKLAR
  • KIŞA HAZIRLIK
  • 5 DK
  • KURABİYE KUTUSU
  • CUPCAKE/MUFFİN
  • MİSAFİR GELİYOR
  • AFYONDA NE YENİR?
  • BURDA YEDİK
  • MUTFAĞIM İÇİN
  • HEDİYELER
  • 2 Eylül 2014 Salı

    EMİRDAĞ BASMASI / BULGUR BASMASI NASIL YAPILIR?


      BASMA DEYİNCE AKLINIZA BU GELMEMİŞTİ TABİ : ))


    malzemeler:


    • 1 kg az yağlı dana kıyma (iyice dövülmüş olacak)
    • yarım kg ince bulgur
    • 2 tane incecik kıyılmış soğan
    • tuz, pul biber, kara biber ve kimyon
    • 1 tane yumurta
    • su
    yapılışı:

    Kıyma ve bulguru geniş ve düz bir kaba, tepsi vs alarak yoğurmaya başlıyoruz. Biraz su sepelemek işinizi kolaylaştıracaktır. İnce kıyım soğanları ilave ediyoruz. Ha gayret yoğurmaya devam ! 
    Baharatları yedirdikten sonra köftenin dağılmaması için yumurta kırıyoruz. (eğer az miktarda yapacaksanız haliyle bulgurda az olacağından yumurta kırmasanızda olur) 
    Elinizi suya batırarak hamburger köftesi şeklinde köfteler hazırlıyoruz.
    Tavaya az yağ koyarak kızdırmaya başlıyoruz. Bu tarifle 40 tane köfte elde ettik.





    İlk yediğimde köftenin içinde kıtır kıtır bulgurun ne işi var demiştim. Emin olun ilk yiyen herkes böyle düşünüyor ancak sonra sürekli isteyeceksiniz. Bu arada basma farklı yörelerde de yapılıyor. Ana malzemeleri kıyma ve bulgur. Emirdağda kuzu kıyma ile yapılıyor. Demem o ki emirdağdan aldığım için Emirdağ Basması yazdım başlığa. Çook uzattım basmaları soğutmayın köftelerin yanına ince dilim domates, çay ve yoğurt eşlik ederse bu lezzete doyamayacaksınız. 

    Afiyet olsun. Yeni tariflerde görüşmek üzeree :))






    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder