menü

  • Ana Sayfa
  • BABA YEMEKLER
  • ÇORBALAR
  • SALATALAR
  • TATLILAR
  • SÜTLÜ TATLILAR
  • HOŞAF VE KOMPOSTOLAR
  • KAHVALTILIKLAR
  • KIŞA HAZIRLIK
  • 5 DK
  • KURABİYE KUTUSU
  • CUPCAKE/MUFFİN
  • MİSAFİR GELİYOR
  • AFYONDA NE YENİR?
  • BURDA YEDİK
  • MUTFAĞIM İÇİN
  • HEDİYELER
  • 13 Eylül 2014 Cumartesi

    KABAK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

     Dolabın daimi nöbetçileri kabaklarla keyifli bir lezzet geliyooor. Üç kabaktan faydalı bir çorba yapalım hep beraber.

    malzemeler:


    • 3 adet kabak
    • 1 kuru soğan (merak etmeyin çok kokmayacak:)
    • 2 diş sarımsak
    • tuz,karabiber, pul biber
    • 5 su bardağı su ( seviyorsanız aynı miktarda et suyu veya  bir tane bulyonda olur. Ben kokusuna dayanamadığım için şu sıra et suyu kullanmıyorum)
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • incecik kıyılmış maydanoz veya dereotu ( hiç kullanmasanız da olur)
    terbiye için : 
    • bir tane yumurtanın sarısı
    • 2 yemek kaşığı un
    • ve bir su bardağı yoğurt 
    Öncelikle terbiye malzemelerini pütür kalmayacak şekilde çırpın. 

    Tencereye yağı koyun. İnce doğramanıza gerek olmayan soğan ve sarımsağı koyun.




    Biraz pembeleşince yine iri kıyım doğradığınız kabakları ekleyip 5 dk kadar çevirin.


    Artık 5 su bardağı sıcak suyu ilave edebilirsiniz. Kabaklar yumuşayıp, hafiften fokurdamaya başlayınca ocağın altını kapatın ve blenderdan geçirin.


    Çorbadan bir iki kaşık çırptığınız terbiyenin içine alın. Karıştırın. Buna alıştırma deniyor. Sıcaklıklarını dengeleyerek çorbanın kesilmesini engelliyorsunuz. 
    Nihayet terbiyenin tamamını çorbaya yavaş ve karıştırarak ilave edin. Baharatları atmayı unutmayın.Bir taşım daha kaynakttıktan sonra çorbamız hazıırr.


    Ocağın altını kapatmaya yakın dereotu veya maydanoz ekleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsuun...


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder