menü

  • Ana Sayfa
  • BABA YEMEKLER
  • ÇORBALAR
  • SALATALAR
  • TATLILAR
  • SÜTLÜ TATLILAR
  • HOŞAF VE KOMPOSTOLAR
  • KAHVALTILIKLAR
  • KIŞA HAZIRLIK
  • 5 DK
  • KURABİYE KUTUSU
  • CUPCAKE/MUFFİN
  • MİSAFİR GELİYOR
  • AFYONDA NE YENİR?
  • BURDA YEDİK
  • MUTFAĞIM İÇİN
  • HEDİYELER
  • 11 Eylül 2014 Perşembe

    MOZAİK PASTASI NASIL YAPILIR?



    Kocccaaamaannn bir fotoğraf oldu :))

    Eskiden mozaik için bir paket margarini mideye indirmiş olur sonra da yemese miydik diye veryansın ederdik. Halbusem az yağla da oluyormuş bu yahu! muffinler, tartoletler, efenim cheesecakeler hiçbiri pudingli petibör ve mozaik pastasının önüne geçemeeezz. Başka bir şey var bu tatlarda. Belki de çocukluğuN masumiyetine sadakat.

    Çok konuştum yine tarif blogu değil de günlük yazmalıymışım :))

    TAMAAAMMM TARİFE GEÇTİİİMM

    malzemeler:


    • 1 paket petibör
    • 1 yemek kaşığı margarin, tuzsuz tereyağı da olur
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • yarım su bardağı süt
    • bir avuç fındık
    • çekirdeksiz kuru üzüm (kırmızı olanlarından)
    yapılışı:

    Bir kabın içinde paket petibörü un haline getirmeden ufalıyoruz.
     Küçük bir tavada margarini eritiyoruz. Yağ yanmasın aman dikkat kokusu geçer! Sütü ilave ediyoruz. Kakao ve şekeri de ilave ederek homojen hale getiriyoruz. Hafifçe dövdüğümüz fındıkları ve üzümleri ilave ediyoruz.
    Tüm karışımı petibör parçalarının üzerine dökerek karıştırıyoruz.
    Daha sonra bir buzdolabı poşetinin içine boşaltarak meşhur piramit şeklini veriyoruz.
    Buzlukta biraz dondurduktan sonra hindistan cevizi serpiştirerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.





    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder