malzemeler:
4 patates
2 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, pul biber ve çörek otu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvıyağ
4 adet yufka
yapılışı:
Patatesleri haşlayın. Haşlanan patatesleri soyduktan sonra çok az pütürlük kalacak şekilde ezin. Geniş bir tavada salçayı kavurun. Ezdiğiniz patatesi salçanın içine ekleyin ve salçayı tüm patatese yedirin. Tuz ve biberleri ekleyin. Bir kasenin içinde yoğurt,yağ ve yumurtayı karıştırın. Üçgen olacak şekilde kestiğiniz bir yufka dilimine bu karışımdan biraz sürüp, patatesi ekleyip yuvarlayın. Yufkanın ucunu hafifçe suya batırın. Tepsiye dizdikten sonra yumurtalı karışımdan kalanı paylaştırın. Bu tarifin olmazsa olmazı çörekotunu serpiştirin. Fırına sürün. Mutfağınız mis koksun. Afiyetle kalın..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder