malzemeler:
- 3 patlıcan
- 1 domates
- 1 soğan
- 1 biber
- tuz, biber
- sıvı yağ
yapılışı:
3 patlıcan için fırını çalıştırmak istemediğimden fırında kokusu çıkmayacak herhangi bir şey yaparken başka bir tepsiye de patlıcanları sürüveriyorum. Patlıcanlarda çatalla delikler açmayı unutmayın.
Piştikten sonra kabuğundan bir şerit çıkardıktan sonra açılan kısımdan kaşıkla içini çıkarın. Elimizi yakmaya gerek yok değil mi ! Bıçakla iyice küçültünce domates, biber, soğan ve baharatları ekleyelim. Son olarak da tercihen zeytinyağı gezdirelim.Bu pratik tarifle menünüzü çeşitlendirebilirsiniz. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder