menü

  • Ana Sayfa
  • BABA YEMEKLER
  • ÇORBALAR
  • SALATALAR
  • TATLILAR
  • SÜTLÜ TATLILAR
  • HOŞAF VE KOMPOSTOLAR
  • KAHVALTILIKLAR
  • KIŞA HAZIRLIK
  • 5 DK
  • KURABİYE KUTUSU
  • CUPCAKE/MUFFİN
  • MİSAFİR GELİYOR
  • AFYONDA NE YENİR?
  • BURDA YEDİK
  • MUTFAĞIM İÇİN
  • HEDİYELER
  • 2 Şubat 2015 Pazartesi

    ISLAK KEK NASIL YAPILIR?


    Akşam için küçük bir sürprize ne dersiniz?




     MALZEMELER:


    • 4 tane yumurta
    • 2 su bardağı toz şeker
    • 2 çorba kaşığı kakao
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 2 su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
    • isterseniz de yarım avuç iri kıyım ceviz
    YAPILIŞI:

         Çok kolay bir tarif olduğunu siz de anlayacaksınız. lezzetli ve yapımı kolay tariflere bayyyılıyoruuuzzz :)))


    Yumurta ve şekeri birlikte çırptıktan sonra kakao,süt ve yağı ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Hangi bardağı ölçü olarak seçtiyseniz onunla bu karışımdan yine bir su bardağı kadar kenara ayırıyoruz. Kalan karışıma un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrar çırpıyoruz. 

     ( Bu arada kullandığınız kakao kekin rengini belirliyor. örneğin bir marka kakao daha koyu yapıyorken başka bir marka daha açık bu rengi elde etmemi sağladı.)

    Seçtiğiniz kabın yanını yöresini yağlıyoruz. 170 derece fırına yolluyoruz. ne zaman mı pişecek? tahmini 15-20 dk ama dk güvenilir bir seçenek değil. her fırının huyu başka oluyor zira. Kürdan temizse pişmiştir bu kadar basit.  Kürdanı da öyle zırt pırt değil bir kere batırıp bakın. Fırının kapağı açıldıkça kek söner unutmayın.

    Fırından çıkardıysanız daha önceden  ayırdığınız bir su bardağı karışımı üzerine dökün. Spatula yardımıyla üzerine dağıtın. ve sakince soğumasını bekleyin. Hindistan cevizi, süslü renkli şekerler. süsleme işi zevkinize kalmış.

    Afiyet olsuuunn :))


     

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder