menü

  • Ana Sayfa
  • BABA YEMEKLER
  • ÇORBALAR
  • SALATALAR
  • TATLILAR
  • SÜTLÜ TATLILAR
  • HOŞAF VE KOMPOSTOLAR
  • KAHVALTILIKLAR
  • KIŞA HAZIRLIK
  • 5 DK
  • KURABİYE KUTUSU
  • CUPCAKE/MUFFİN
  • MİSAFİR GELİYOR
  • AFYONDA NE YENİR?
  • BURDA YEDİK
  • MUTFAĞIM İÇİN
  • HEDİYELER
  • 10 Nisan 2015 Cuma

    TAVUK ÇORBASI / ARABAŞI ÇORBASI NASIL YAPILIR?

    Siz deyin tavuk/arabaşı çorbası  ben diyeyim hasta çorbası :))



     Hasta olunca bol acılısından mutlaka yapılması gerektiğine inandığım çorbadır. Ayrıca eve bütün tavuk almışsanız etinden sütünden yani suyundan faydalanmak lazım derim.

    Malzemeler:

    • tavuğun tercihen göğüs veya kalçası (ama çokta mühim değil tüm tavuksa didikleyin bir yerinden gitsin) 
    • 2 kaşık salça ( ben artık bir kaşık domates bir kaşık biber salçası karışık kullanıyorum)
    • pul biberimiz olmazsa olmaz
    • karabiber,nane, tuz
    • iki kaşık kadar un
    • ve tabiki dolu bir kaşık tereyağ

    Yapılışı:

    tavuğu temizleyip normalden biraz daha fazla suda haşlıyoruz. ellere uflaya uflaya didikliyoruz kenara alıyoruzz :)
    küçük bir tavada yağı eritip unu kavuruyoruz.burada iyi karıştırın topak kalmasın. salçayı ve pul biberi ilave ediyoruz.
    tavuğun haşlama suyundan birer kepçe birer kepçe ilave ediyoruz. ( nerde mi duracağız? çok su gibi olmasına mahal vermeyecek noktada duracağız. unu bu yüzden kavurduk)
    Çorbasının fokurdamaya başlayınca didiklediğimiz tavukları ilave ediyoruz.
    son olarak da diğer baharatları ekliyoruz. ÇORBAMIZ HAZIIIRRR...


    Kışın gitmemekte ısrar ettiği bu günler için deneyin derim ...

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder