KANDİL SİMİDİ
E malum kandil geliyor küğür küğür simidi olmadan olur mu hiç?
Yine yeniden en pratiğinden bir tarif geliyor. Her zamanki gibi yine ilk denememi paylaşıyorum sizlerle. Daha estetik bir görüntü elde edilebilir pekala ama tadı konusunda üstüne yok.
Malzemeler:
- 1 Paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz ( ben daha fazla koydum napayım tuzu seviyorum :)
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- çörek otu ve susam ( ister karıştırın ister ayrı ayrı kullanın)
- 1 tatlı kaşığı sirke ya da mahlep ( ben ikisini de koydum :)
- 1 yumurtanın sarısı
Yapılışı
Tüm malzemeleri (çörek otu ve yumurta akı hariç) yoğuralım. Kabaracağını hesaplayarak şekil verelim. ilk önce yumurta akına sonra susam, çörek otu karışımına batırıp 160 derecede pişirelim. Hamurun kıvamı yapış yapış olmayacak kadar olmalı. Fazla un koyarsanız sert olur ağızda dağılan şekli yakalayamazsınız.
OLDUKÇA BEREKETLİ BU TARİFİ YAPARAK KANDİL GÜNÜ KOMŞULARINIZA DAĞITABİLİRSİNİZ. ŞİMDİDEN HAYIRLI KANDİLLER..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder