menü

  • Ana Sayfa
  • BABA YEMEKLER
  • ÇORBALAR
  • SALATALAR
  • TATLILAR
  • SÜTLÜ TATLILAR
  • HOŞAF VE KOMPOSTOLAR
  • KAHVALTILIKLAR
  • KIŞA HAZIRLIK
  • 5 DK
  • KURABİYE KUTUSU
  • CUPCAKE/MUFFİN
  • MİSAFİR GELİYOR
  • AFYONDA NE YENİR?
  • BURDA YEDİK
  • MUTFAĞIM İÇİN
  • HEDİYELER
  • 5 Ekim 2015 Pazartesi

    İSLİM KEBABI NASIL YAPILIR?

    PATLICAN AŞKINAAAA!!!


     MALZEMELER:


    • 250 gr kıyma
    • 1 tane kuru soğan
    • avuç içi kadar ekmek içi veya galeta unu
    • 4 tane patlıcan
    • tuz, karabiber, pul biber, kimyon
    • iki domates
    • biber
    SOS:
    • iki yemek kaşığı salça



    YAPILIŞI:



      Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda biraz bekletiyoruz. Çıkartınca peçetenin üstüne alarak tamamen kurumasını sağlıyoruz.Kuruttuktan sonra kızartıp kenara alıyoruz.

     Şimdi köftemize geçeliiim.
    Soğanı ince doğrayıp köftenin üzerine ekliyoruz ekmek içi veya galeta ununu ekleyip, baharatları ilave edip yoğuralım. Küçük köfteler elde edelim. ( patlıcanların uzunluğuna göre büyütedebilirsiniz) Köfteyi de bir kaç damla yağda hafif kızartalım.

    Patlıcanları artı olacak şekilde üst üste koyup orta noktaya köfteyi konduralımm :)) patlıcanların uçlarını tepede birleştirip kürdanı tepeden batıralım. üstüne domates ve biberi geçirip 180 derecelik fırına yollayalım. On dakika kadar sonra suyla seyrelttiğimiz salçayı üzerlerine kaşık yardımıyla dökelim. Fırına yollayalım.

    İşte bu kadarrr. İslim kebabımız hazır. Dilerseniz yanına patates püresi ilave ederek servis edebilirsiniz. Çok da yakışır hani..

    afiyetler olsun..



    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder