- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı un
- Tuz, kimyon, karabiber, pul biber
yapılışı:
Bulguru, sıcak su ile ıslatıp 5 dk kadar şişmesini bekliyoruz. Bulgur şiştikten sonra diğer malzemelerin hepsi ekliyoruz bulgurun üstüne. Yoğurarak hamur bezesi gibi bir şey elde ediyoruz.
Daha sonra minik minik parçalar koparıp yuvarlayıp ortasına serçe parmağımızı batırıyoruz. Unladığınız bir tepsiye yaptıkça atıyoruz. Hepsi bitince en son tepsiyi olduğu yerde ileri geri yaparak her tarafının una bulanmasını sağlıyoruz.
Kaynayan suyun içine atıyoruz.
Dilerseniz üstüne sarımsaklı yoğurt ve salça ikilisini dilerseniz de yağda salçayı kavurup altını kapatınca küçük küçük doğranmış maydanozları ekleyerek karıştırıp fellah köftelerinin üzerine gezdirebilirsiniz.
Afiyet şeker olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder